Skip to main content

Het geheim van mooi haar

Als ik bij de kapper vandaan kom zit mijn haar top, maar thuis krijg ik het zo echt niet voor elkaar’.

Herkenbaar? Lees dan verder!

Het geheim van mooi haar? Een goede verzorging met de juiste producten!

Shampoo

Veel shampoos zitten vol sulfaten en parabenen. Hierdoor blijft het lang houdbaar en schuimt het lekker. Maar helaas zorgt het vaak voor irritaties van je hoofdhuid: jeuk, schilfers, roodheid en snel vet wordend haar. En het droogt je haar ook nog eens uit.

Gebruik daarom een shampoo die deze stoffen niet bevat. Je vindt ze hier.

Elk haartype heeft een andere verzorging nodig, dus kies er ook echt een die bij jouw haartype past.

Nu je de goede shampoo hebt, is het ook belangrijk dat je je haar ook op de juiste manier wast.

 • Probeer er naar toe te werken dat je 1 tot 2 keer per week je haar wast. Gebruik zo nodig tussendoor een droogshampoo.
 • Gebruik de hoeveelheid van een 2 euromunt
 • Was je haar altijd minimaal twee keer per wasbeurt, net zolang tot je shampoo wat schuimt. Schuimt het niet dan is je haar nog niet helemaal schoon en mag je nog een rondje.
 • Vergeet je kruin en het haar bij je nek niet. Heb je lang haar? Til je haar dan even op en breng daar ook wat shampoo aan.
 • Spoel je haar goed uit.
 • Je haar moet iets stroef aanvoelen na het wassen.

Conditioner

Gebruik na elke wasbeurt standaard een conditioner. Deze moet uiteraard ook aan dezelfde standaarden voldoen als je shampoo: vrij van schadelijke stoffen en passend bij jouw haartype.

Door het wassen gaan je haarschubben openstaan, een conditioner sluit deze weer. Dit zorgt voor glans, voeding en veerkracht.

Hoe gebruik je een conditioner:

 • Breng het alleen aan in de lengte en de punten, niet op je hoofdhuid.
 • Gebruik een hoeveelheid ter grootte van een euromunt.
 • Borstel het door om product goed te verdelen. Bij krullen kun beter met de hand kneden.
 • Laat het een minuut intrekken.
 • Spoel goed uit.

Let op: Heb je droog en krullend haar? Dan is het beter om de conditioner te laten zitten en juist het niet uit te spoelen.

Hittetools

Gebruik zo min mogelijk hittetools. Wist je dat je je haar hiermee permanent kunt beschadigen?

Je kunt dit gelukkig grotendeels voorkomen door een beschermingsproduct te gebruiken, bijvoorbeeld de Thermal Shield van NAK.

Gebruik deze ook als je je haar alleen föhnt.

Belangrijk: Zet je stijl- of krultang nooit hoger dan 180 graden.

Alle producten die je hier vindt geven het haar een betrouwbare bescherming waardoor jouw haar mooi blijft, ook bij het gebruik van hittetools.

Natuurlijk vind je in mijn shop ook de fijnste krul- en stijltangen. Je vindt ze hier!

Verzorging bij verschillende haartypen

Elk haartype heeft andere verzorging nodig. Hieronder lees je wat jouw haar nodig heeft. En kijk ook eens bij mijn video’s voor nog meer tips en uitleg.

Natuurlijk is het per persoon verschillend wat je fijn vindt. Dus heb je een vraag? Wil je eerst een proefmonster proberen? Wil je advies op maat? Mail of app me en ik help je graag verder!

Fijn/futloos haar

Zakt jouw haar ook snel in? Door wat meer stugheid aan het haar te geven krijg je meer volume en stevigheid. Door het gebruik van Sea Salt Mist krijgt je haar de stugheid van een heerlijke stranddag.

Volume creëer je door dit fijne duo: Rootlift geeft je haar volume bij de wortels en Volume Foam doet dit in de lengtes en punten.

Wil je nóg meer volume? Gebruik dan als je haar droog is nog een beetje volumepoeder.

Krullen

Bij krullend haar draait het vooral om de juiste balans tussen vocht en voeding. Zonder dat geen mooie krul. Deze producten zijn hierbij echt onmisbaar. Gebruik ze en je zult echt verschil zien!

Wist je dat je ook altijd een gel moet gebruiken? Dit legt een laagje om je krul waardoor het veel minder pluist. Het is belangrijk om dit royaal aan te brengen. Wees niet bang dat je haar hier hard van wordt: dit kneed je er weer uit met deze olie waardoor je een mooie zachte krul overhoudt.

Pluizig haar

Waar pluis zit, zit krul! Vind je het leuk om te kijken of dit bij jou ook zo is? Kijk dan even naar de tips en producten voor krullend haar.

Maar misschien wil je helemaal geen krullen, of komt je pluis niet door krul maar door beschadigingen. Dan heb je andere producten nodig.

Kies allereerst voor een intens verzorgende shampoo zoals bijvoorbeeld de Structure Complex Shampoo en de bijbehorende conditioner.

Gebruik daarnaast altijd een leave in crème Deze kun je zowel in nat als droog haar aanbrengen en voedt en versterkt het haar.

Als je geen versteviging wilt kun je hiervoor ook de Ultimate Potion gebruiken.

Eigenlijk kun je ook niet zonder de Luxe Finishing Crème, een echte antipluis topper!

‘Mijn haar voelt beter dan ooit!’

Door Carola Blokland

“Er is maar één iemand die ik mijn haar toevertrouw en dat is Tine. Ze redde m’n trouwkapsel, knipt en kleurt me al sinds die tijd en 1,5 jaar geleden overtuigde ze me om vol voor mijn krul/slag te gaan met de juiste advies en producten en productgebruik. Mijn haar voelt beter dan ooit, ondanks dat ik nog regelmatig laat highlighten. En goud eerlijk is ze: over kleuren, over de hoeveelheid die eraf gaat (moet!). Naast dat ze kundig is, is ze in voor een goed gesprek, geestig en gezellig. Een echt cadeau aan mezelf om een paar uur in de stoel te zitten bij haar!”

‘Tine is een top kapster!’

Door Marije van Dijk

"Tine is een top kapster die goed, eerlijk en professioneel advies geeft over en voor je haar. Daarnaast is ze een ware kunstenares als het gaat om feestkapsels! Naar de kapper gaan voor zowel een knipbeurt als mooie opsteeksels is een waar feestje.
Tine kan bestellingen als de beste inpakken. Zo leuk om uit te pakken, echt een cadeautje."